Ouderen in Erica verrast met heerlijke kop soep

Ouderen en alleenstaanden in Erica werden afgelopen zaterdag verrast met een heerlijke kop soep, een lach en een praatje. Tijdens de actie 'Soep op de Stoep' werden 530 koppen soep uitgeserveerd.

De actie was eerder een succes in de gemeente Borger-Odoorn. Geinspireerd door deze actie had Janine Niewold ondernemers in Erica benaderd. De belangstelling was erg groot. ,,Wat een positief gevoel kun je krijgen om een ander te verrassen. Van geven met liefde krijg je een goed gevoel en laat dat nou net zijn wat we allemaal wel kunnen gebruiken. Het draait om net dat beetje extra aandacht voor elkaar", aldus Niewold.

De actie 'Soep op de Stoep’ is een initiatief van Bas Scholte Aalbes, die werkzaam is bij zorginstelling Huize Odoorn. In oktober werden in de gemeente Borger-Odoorn ruim vijfhonderd huishoudens verrast met een kop snert. ,,In Borger-Odoorn hebben we gezien hoe groot de verbindende kracht van eten is. Tijdens die actie merkten we dat er veel schrijnende verhalen zijn van ouderen én jongeren die zich in deze tijd extra eenzaam voelen", aldus Scholte Aalbes.