De Cocon start crowdfundingsactie voor voortbestaan

De Cocon in Emmen is een crowdfundingsactie begonnen om een dreigende sluiting te voorkomen. Wegens de coronacrisis is het ontmoetings- en activiteitencentrum voor 50-plussers aan het Marktplein al lange tijd gesloten. Hierdoor is De Cocon, dat afgelopen woensdag precies vijftien jaar bestond, in de financiële problemen geraakt.

Met de actie wil De Cocon een bedrag van 2500 euro bij elkaar brengen. Inmiddels staat de teller al op 500 euro. Initiatiefnemer van de actie is de 15-jarige Quinn Wittenberg, een kleinzoon van één van de vrijwilligers van het activiteitencentrum.

De Cocon is in vijftien jaar uitgegroeid tot een belangrijke ontmoetingsplek voor ouderen. Ze kunnen meedoen aan een groot aantal activiteiten, zoals tekenen en schilderen, yoga, gymnastiek, country linedancing, handwerken, sjoelen, koersbal, klaverjassen en jokeren. Daarnaast kan men er bijvoorbeeld computerlessen en workshops klassieke muziek volgen. Er is regelmatig live-muziek. Gezellig met een groepje koffie of thee drinken is een vast onderdeel van het programma.

Meer informatie over de crowdfundingsactie is te vinden op de website www.decocon-emmen.nl of de Facebookpagina.