Wildlands Foto van de Week - 34

Quirina Santing-Kamoen uit Emmen fotografeerde deze pinguïn in een nestkast te Wildlands. Pinguïns zijn vogels, maar kunnen niet vliegen en daarom bevinden de nestkasten zich half in de grond. Deze mooie plaat is de Wildlands Foto van de Week geworden.

De foto van Quirina viel de jury op, omdat ie klopt. Het onderwerp - het dier - contrasteert qua kleur met de achtergrond en de foto lijkt een verhaal te vertellen. Op deze foto lijkt het dier op de uitkijk te staan. Op zoek naar zijn of haar partner?

De meeste pinguïns zijn trouw voor het leven. In Wildlands leven de Humboldtpinguïns. Dit zijn sociaal levende dieren. Ze gaan groepsgewijs op jacht en kunnen wel 15 jaar oud worden. De onervaren dieren kunnen zo van de oudere dieren leren hun weg te vinden tussen het broedgebied en het voedselgebied. Als de omstandigheden goed zijn, kan deze pinguïnsoort elke periode van het jaar broeden. Maar deze dieren hebben in dat opzicht piekmomenten tijdens het voor- en najaar.

Meedoen

Heb jij Wildlands de afgelopen weken nog kunnen bezoeken en heb je toen een mooie foto gemaakt? Stuur deze horizontale foto van in ieder geval 1MB in - voorzien van jouw volledige naam en woonplaats - via foto@wildlands.nl.