Black Friday: 6 tips om ervan te profiteren

Aangeboden door: zalando.nl

Black Friday is oorspronkelijk een Amerikaanse uitvinding. Deze dag is al heel wat jaren ook in Nederland een bekend begrip. Het is hét moment om allerlei nieuwe items te kopen. Want je kunt profiteren van behoorlijk hoge kortingen. Heel veel winkels en webshops doen mee en je kunt er een mooie slag mee slaan. Hier vind je 6 praktische tips om optimaal te profiteren van Black Friday.

Tip 1. Het begint al in oktober

Black Friday is altijd ontzettend druk. Daarom zijn er diverse aanbieders die al eerder beginnen met het klaarzetten van Black Friday acties. Dat geldt niet alleen voor winkels in electronica, speelgoed en cadeaus. Ook een aantal modezaken doet mee aan de Black Friday acties. Bij Zalando staat bijvoorbeeld al een deel van het Black Friday aanbod klaar, met kortingen tot wel 50%. Je kunt er al van profiteren ruim een maand voordat het echt Black Friday is.

Tip 2. Kortingen in de Black Friday week

Diverse aanbieders beginnen dus al een maand van tevoren met een aantal Black Friday deals. Vaak komt er een tweede ‘golf’ aanbiedingen beschikbaar vanaf de eerste dag van de Black Friday week. In 2020 begint deze week op zondag 22 november of maandag 23 november, afhankelijk van de standaarden van de winkel. Dit is dus het tweede moment waarop je kunt controleren welke interessante aanbiedingen en deals er langskomen in de winkels die jij interessant vindt.

Tip 3. Klaarzitten voor het moment supreme

En dan is er natuurlijk nog Black Friday zelf. Als jij al ’s nachts gaat klaarzitten met een hapje en een drankje, wachtend tot de nieuwe dag begint, ben je zeker niet de enige. Zeker nu het door corona niet mogelijk is om zomaar naar de winkel te gaan, zullen veel mensen online hun inkopen doen. Wil je een speciaal item hebben waarvan je weet dat het op Black Friday in de aanbieding komt? Ga dan ruim op tijd klaarzitten. Let daarbij op de tijdzone van de webshop waar je je bestelling wilt plaatsen.

Tip 4. Bekijk van tevoren de deals

Op diverse websites kun je zien welke deals er online komen op Black Friday. Je kunt dus al van tevoren nadenken over wat je nodig hebt. Bedenk ook hoeveel je eraan wilt besteden. Soms lijkt iets een fantastische deal, maar blijkt dat tegen te vallen omdat er gerommeld wordt met de cijfers. Niet zelden krijg je 50% korting, maar blijkt dat je in de praktijk maar 10% korting krijgt omdat de originele prijs eerst flink verhoogd is. Let hier dus op, zeker als je van tevoren al de deals bekijkt.

Tip 5. Cyber Monday

Tegenwoordig worden de kortingen wat meer verspreid over het weekend. Het is ook mogelijk dat jouw product nog een keer in de aanbieding komt op Cyber Monday. Dit is het kleinere broertje van Black Friday en het is de maandag erna. Kun je dus op Black Friday niet scoren, dan lukt het de maandag erna vaak nog wel.

Tip 6. Maak een account aan bij ‘jouw’ webshops

Weet je al welke producten je wilt en welke webshops je interessant vindt? Maak op die plekken alvast een account aan. Het kan namelijk gebeuren dat iemand anders er met jouw producten vandoor gaat terwijl jij je nog aan het registreren bent. Zorg dat je op de dag zelf zo snel mogelijk kunt zijn door alvast de productpagina’s klaar te zetten en jezelf te registreren bij de websites.

Black Friday is tegenwoordig een groot evenement. Zelfs Chinese webshops doen vaak mee. Het is een wereldwijde hype geworden. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, zeker als je jouw producten lekker voordelig kunt scoren. Met deze 6 tips ben jij er alvast klaar voor.