Breng de warmte van binnen naar buiten

Aangeboden door: Kees Smit Tuinmeubelen

Het is herfst. ’s Avonds lekker knus op de bank voor de televisie. Overdag laat de zon zich nog wel eens zien. Hoe fijn is het dan als je een tuinkamer of serre hebt waar je nog tijd kunt doorbrengen. In dit artikel lees je enkele tips om toch ook in het najaar nog van de tuin te kunnen genieten.

Een tweede woonkamer

Je ziet het steeds meer voorbij komen. Een overkapping in de tuin of een aanbouw aan het huis vast. Deze ruimte is in de zomer natuurlijk heerlijk, maar met de juiste aanpak geniet je ook in het najaar nog van deze plek. Allereerst is het belangrijk dat de ruimte kan worden afgesloten. Hiermee houd je de koude wind buiten de deur. Erg populair zijn de glazen wanden om een tuinkamer mee af te sluiten. Een andere mogelijkheid om de ruimte warm te houden is een vuurtafel. Naast dat het gezellig staat, is het ook nog eens erg praktisch. Je hebt de warmtebron in het midden van het gezelschap, en daarnaast heb je nog ruimte om eten en drinken te plaatsen. Je kleren gaan niet meer stinken en je kunt altijd warmte te creëren om buiten te zitten.

Ben je van plan zo’n tweede woonkamer te bouwen? Denk dan ook eens na over de optie om via het dak de zon naar binnen te laten schijnen. Op deze manier warmt de zon ook de ruimte op. Heerlijk om daar in de herfst en winter te kunnen zitten nog.

De styling van je overkapping of tuinkamer

Om je tuinkamer af te stijlen kun je verschillende dingen doen. Houd je van een strakke inrichting? Dan kun je ervoor kiezen om slechts enkele items toe te voegen. Denk aan twee, drie sierkussens om het zitcomfort te vergroten en een moderne een gaslantaarn die voor een gezellige sfeer zorgt. Dit geeft een mooi sfeervol beeld.

Ga je liever voor een knusse uitstraling? Kies dan voor veel kleurrijke sierkussens, dekentjes en kaarsen. Door een mooi dienblad op tafel te zetten met verschillende kleuren en hoogtes van kaarsen krijg je een leuk effect.

Bij beide stijlen is een hangstoel de ultieme finishing touch. Je kunt er heerlijk relaxen, een boek in lezen of je even terugtrekken. De hangstoelen van Kees Smit hebben een goed en relaxed zitcomfort. Je kunt hem aan een balk in de overkapping ophangen. Ons advies is om het wel aan een stevige balk neer te hangen. Stijl de hangstoel helemaal mooi af met een leuk (vegan) schapenvachtje en een paar sierkussens.

Geniet nog heerlijk van het buitenleven!