Kringloopwarenhuis Het Goed is in trek

Kringloopwarenhuis Het Goed in Emmen viert zijn 25-jarig bestaan. Regio bedrijfsleider Heidi Pronk, betrokken bij de vestiging sinds 1 november 1995, vertelt: ,,Steeds meer mensen weten ons te vinden. Vanwege de gezellige winkel en het ruime aanbod."

Ze vervolgt: ,,Vele klanten komen ook langs voor een praatje. Je merkt aan alles dat het streven naar een circulaire economie steeds breder gedeeld wordt. Als Het Goed dragen we daar een behoorlijk steentje aan bij. Dankzij ons is er minder afval en meer hergebruik. Dat zorgt voor besparing op grondstoffen en minder CO2-uitstoot.”

Pronk vervolgt: ,,We hebben dus impact op het gebied van duurzaamheid, maar ook op werkgelegenheid. Mensen die elders op de arbeidsmarkt niet aan de slag kunnen, geven wij een kans. Dat betekent veel. Vorig jaar hadden we op onze vestiging in totaal 84 medewerkers. Dat zijn mensen in vaste dienst, maar ook werknemers met een participatiebaan, vrijwilligers, stagiaires en hulpkrachten.”

Door de enorme aanvoer van spullen kan Het Goed het aanbod elke dag veranderen. ,,Elke dag bieden we nieuwe spullen aan. En het publiek wordt almaar meer divers, van studenten die hun kamer leuk willen inrichten tot liefhebbers van vintage en retro en van hele duurzame shopperstot koopjesjagersen verzamelaars van collector items. Dat geeft heel veel vertrouwen in de toekomst”, besluit Pronk.