Verduurzaam je woning zonder eigen investering

Een huis energiezuinig maken zonder investering of administratieve rompslomp? Het kan nu via Duurzaam Drenthe.

Duurzaam Drenthe ontzorgt je compleet tijdens het hele proces. Denk daarbij aan het aanvragen van subsidies, het terugvragen van BTW en het uit handen nemen van het volledige administratieve proces. Er wordt uitsluitend gewerkt met gecertificeerde installatiebedrijven voor zonnepanelen, diverse vormen van isolatie en HR++ glas.

Hoe werkt het?

Maak op www.duurzaam-drenthe.nl een afspraak voor een gratis en vrijblijvend gesprek met een deskundige adviseur bij jou thuis. Deze bekijkt wat voor besparingsmaatregelen er al genomen zijn en hoeveel energie er jaarlijks verbruikt wordt. Vervolgens berekent de adviseur hoeveel energie er bespaard kan worden door het verder verduurzamen van de woning. Vaak gaat het om aanzienlijke besparingen op je maandelijkse energienota. Dit alles wordt op een begrijpelijke manier inzichtelijk gemaakt in een rapport.

Duurzaam Drenthe werkt onder andere met het Nationaal Warmtefonds. Dat is een gesubsidieerd overheidsfonds waarbij de maandelijkse besparing gebruikt wordt om de verduurzamingsmaatregelen te betalen. Zo merk je in de meeste gevallen helemaal niets in je portemonnee.

Dankzij deze maatregelen krijgt jouw woning een hoger energielabel en is het dus meer waard en makkelijker te verkopen in de toekomst. Steeds meer geldverstrekkers geven een paar tienden rentekorting op de lopende hypotheek als het huis een gunstig energielabel krijgt.

Na verduurzaming krijg je van ons een verbeterd energielabel voor jouw woning waardoor je wellicht ook nog eens minder kunt gaan betalen voor je hypotheek. Niet minder belangrijk is dat het in een verduurzaamde woning een stuk comfortabeler wonen is.