Jorien de Vries start kerstkaartenactie voor regionaal kankeronderzoek

Een kaartje: kleine moeite, groot plezier. Dat was jaren geleden het motto van het toenmalige postbedrijf PTT Post om mensen aan te zetten kerstkaarten te versturen. Deze spreuk gaat zeker op voor de kerstkaarten van de 31-jarige Jorien de Vries uit Emmen.

De van kanker herstellende medisch-secretaresse heeft een eigen kerstkaartenlijn ontworpen waarvan een belangrijk deel van de opbrengst naar regionaal kankeronderzoek van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gaat.

Creatieve teksten

Wie een kerstkaart wil versturen, maar klaar is met de traditionele wensen voor de feestdagen is bij Jorien aan het goede adres. Ze bedacht creatieve teksten als: ‘Neem lekker veel witte chocolade, lijkt het net een witte kerst’ of ‘Kerstkransen, kniepertjes en spekkedikken, op naar het nieuwe jaar om van al dat lekkers af te kicken’.

Voor een tientje liggen deze tien originele kaarten bij de liefhebber in de bus. Van elk verkocht setje gaat er 2,50 euro naar het goede doel. De verzendkosten zijn voor haar rekening. Wie kaarten wil bestellen kan terecht op de website van Jorien de Vries: www.joriendevries.nl/kerstkaarten . Even langs kledingzaak ZiNN aan de Derksstraat fietsen is eveneens een optie, want daar zijn de bijzondere kaarten ook te koop.

Landelijke belangstelling

Het geld gaat naar concrete projecten van het UMCG Kankerresearchfonds waar haar behandelend arts bij betrokken is. ,,Het geeft mij het gevoel iets terug te kunnen doen voor alle goede zorgen die ik van hen ontvangen heb.” Tot nu toe heeft ze 150 euro binnengehaald voor de regionale kankerbestrijding. De bestellingen komen uit het hele land. ,,Ik heb er weinig publiciteit aan gegeven tot nu toe. De actie heeft alleen op sociale media gestaan en toch heb ik zelfs naar Brabant setjes verstuurd, landelijke belangstelling dus. Dat had ik niet verwacht”, besluit de creatieve Emmense.