Emmen.Toen | oplossing aflevering 214

Mevrouw Manning uit Emmen herkende de foto van vorige week direct. ,,Dit is ons oude huis aan de Ermerweg. De woning waar ik samen met mijn man van 1959 tot en met 1983 gewoond heb. Mijn echtgenoot was bosopzichter bij Staatsbosbeheer.

Het was een mooie tijd. Ondanks dat het huis nogal afgelegen was, heb ik mij daar nooit onveilig gevoeld. Sterker nog, we deden ‘s avonds de deur niet eens op slot. We hebben trouwens heel veel mensen aan de deur gehad met autopech op de Ermerweg. Ik weet trouwens nog goed dat wij in 1964 gas, water en licht kregen. Misschien wel als een van de laatste inwoners van Emmen.” Tegenwoordig woont mevrouw Manning, die 83 jaar is, in Emmerhout.

Ook voor Emiel Zuidema was het direct duidelijk toen hij Emmen.Toen bekeek. ,,Langs deze weg wil ik laten weten dat het gaat om de Ermerweg, het oude boswachtershuisje. De familie Masselink, opa en oma van mijn moeder, heeft er gewoond. Haar opa en opa waren destijds werkzaam bij Staatsbosbeheer in de tijd van de oorlog en een paar jaar erna.” Marga Stormezand was ervan overtuigd dat de voormalige oudheidkamer, tegenwoordig restaurant De Kamer, op de foto stond. ,,Je ziet nog net het toiletgebouwtje links. Ook de achterkant is helemaal verbouwd. Vroeger zat boven een radiomuseum.” Helaas voor haar was dat dus niet juist. Volgende keer beter dus.