Hoe verwijder je gele vlekken uit witte T-shirts?

Aangeboden door: shirtsofcotton.com

Herken je dat? Je trekt je schone witte T-shirt aan, maar wanneer je je oksel omhoog doet, zie dat er een gele vlek zit. Erg vervelend en niet echt representatief. Daarnaast kan het zo zijn dat er een nare geur vanaf komt, wanneer je eraan ruikt. Helaas transpireren mensen eenmaal en dit is een minder leuk effect er aan.

Toch kun je bepaalde tips hanteren om gele vlekken onder de oksels te voorkomen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Hoe ontstaan gele vlekken?

Gele vlekken ontstaan door transpireren. De vlek ontstaat doordat er een chemische reactie optreedt. Het zweten zelf legt de fundamenten voor de chemische reactie. Zweet bevat namelijk zout. Tijdens het zweten, vormt het zout in combinatie met de bacteriën op de huid en deo de chemische reactie. Dit veroorzaakt een gele vlek onder de oksel. Let op: niet bij ieder mens ontstaat dit. Het ligt voornamelijk aan zweet hoeveelheid. De persoon die meer zweet, zal eerder te maken krijgen met gele vlekken onder de oksels in vergelijking met de persoon die minder zweet.

Welke deodorant gebruik jij?

Het is meermaals onderzocht dat de mate van zweten afhangt van de hoeveelheid deodorant dat je ‘s ochtends opspuit. Wanneer je minder deo op doet, zul je minder snel zweten. Daarnaast is het belangrijk dat je deodorant koopt zonder aluminium. Wanneer je elke ochtend deodorant op doet met aluminium krijg je sneller gele vlekken.

Welke middeltjes kun je gebruiken om gele vlekken te verwijderen?

Dit kun je doen om gele zweetvlekken te laten verdwijnen:

Tip 1: gebruik een vaatwastablet of bruistablet

Na wat onderzoek kwamen we terecht op de webshop shirtsofcotton.com. Deze webshop pretendeert dat een vaatwastablet bij de witte was zou helpen om de gehele vlekken uit T-shirts te verwijderen. Dat zou voornamelijk helpen bij verse zweetplekken. Ook zou een bruistablet (voor kunstgebitten) volgens hen vlekken tegen

Tip 2: gebruik soda of schoonmaakazijn

Maak een sopje in een emmer met warm water met wat soda of azijn en laat het T-shirt of ondershirt daarin weken. Daarna kun je de shirts wassen zoals je dat normaal ook doet.

Tip 3: gebruik ossengalzeep of  groene zeep

Een andere tip van de bovengenoemde site: ga voor ‘grootmoeders recept’ en gebruik groene zeep of ossengalzeep. Smeer de gele vlekken in met de zeep en laat een paar uur intrekken. Daarna kun je het shirt in de machine doen en wassen zoals je dat altijd doet.

Tip 4: gebruik dettol

Leg je kleding in een mengsel van een/derde Dettol en twee/derde water, laat dit één tot drie uur staan en was het daarna gewoon in de wasmachine. Test voor de zekerheid wel even of de kleding niet verkleurt. Wie haast heeft, kan ook een klein laagje Dettol in een wasbolletje met wat water in de wasmachine doen. Doe vervolgens het wasmiddel in het wasbakje en was de kleding op het normale programma. Deze tip werkt ook goed om een shirt van zweetgeur te ontdoen.

Toch nog gele vlekken na het toepassen van bovenstaande trucs? Laat de shirts drogen in de zon om de vlekken te laten verbleken.