'Boer Harms' gaat viraal op Tiktok: Slowaken, Denen, Italianen en zelfs de Oranje Leeuwinnen dansen erop los

Wat hebben Polen, Italië, Duitsland, België, Oostenrijk, Slowakije en Denemarken met elkaar te maken? Het zijn allemaal landen waar het nummer ‘Boer Harms’ van The Dutch Boys immens populair is. Op het socialmedia-platform Tiktok zijn inmiddels meer dan vijftienduizend video’s met het nummer gemaakt. „Ik ben er stil van”, vertelt Henk de Roo van The Dutch Boys.

Tiktok is een app waarmee korte muziekvideo’s gemaakt en gedeeld kunnen worden. Dat gebeurt vaak met internationaal bekende nummers van artiesten als Lady Gaga, Britney Spears en Fleetwood Mac. Daar kunnen The Dutch Boys zich nu dus ook bij aansluiten: Italiaanse boeren, Belgische jongeren, Poolse huisvrouwen, Nederlandse supermarkten en Duitse feestgangers gaan allemaal los op het nummer. Het succes van het nummer zit hem volgens de dansers vooral in de vrolijke melodie en de ‘heerlijke vibe’, een goed gevoel, dat je van het liedje krijgt.

„Ik ben er stil van”

Henk de Roo vindt het fantastisch om te zien hoe populair het nummer is. „Dit hadden we zelf niet verwacht, maar het is geweldig. Het doet wel echt iets met ons”, vertelt hij. Ook de enorm uitgebreide en wisselende doelgroep die gebruik maakt van het nummer verrast Henk. „Ik ben er stil van”, vertelt hij. „Het is echt toppie.”