Mediator vaker ingezet om conflicten op te lossen

Mensen nemen steeds vaker een mediator in de arm om een conflict op te lossen. Dat constateert advocaat arbeidsrecht Mariska Harbers uit Emmen. Ze is sinds kort mediator en richt zich in deze rol vooral op arbeidsconflicten.

,,Bij mediation help je conflicten tussen twee partijen of mensen op te lossen zonder dat er een rechter en advocaten aan te pas komen”, legt Harbers uit. ,,De twee partijen die ruzie hebben, zoeken met een professionele bemiddelaar samen naar een oplossing. Dat is in feite wat het is, mediation, een soort gespreksleiding. Je bent een onafhankelijk en objectief bemiddelaar. Het is een vak.”

,,Kijk je naar het doel van mediation, dan is dat vooral om tot een duurzame oplossing te komen waar beide partijen achter staan”, vertelt ze. ,,Persoonlijk zie ik het ook als een middel om escalatie te voorkomen, om ervoor te zorgen dat een situatie niet uit de hand loopt. Wat dat betreft wordt er bij bedrijven en organisaties wel eens te lang gewacht om in actie te komen en mediation in te zetten.”

De ervaren Harbers ziet een groeiende behoefte aan deze manier om conflicten op te lossen met of tussen bijvoorbeeld personeel bij bedrijven. ,,Zeker nu de spanning in bedrijven soms oploopt door de economische onzekerheid. Maar het kan ook gaan om heel persoonlijke zaken tussen mensen en organisaties. En niet te vergeten, medewerkers onder elkaar of spanningen in een team.”

Hol je met mediation je eigen praktijk als advocaat niet uit? ,,Nee, helemaal niet. Je verbreedt juist je aanbod aan dienstverlening. Misschien gek uit mijn mond, maar vaak is het beter een rechtszaak te voorkomen.”

Hoe kom je aan een goede mediator? ,,Die kies je samen als partijen met een conflict. Je tekent ook een overeenkomst voor de mediation waarin onder andere zaken als vertrouwelijkheid en vrijwilligheid geregeld zijn”, besluit Harbers.

Meer informatie: www.mariskaharbers.nl.