Coevorder stolpersteine worden in 2021 alsnog gelegd

Tijdens de oorlogsjaren zijn bijna alle joodse inwoners van Coevorden weggevoerd en vermoord in de vernietigingskampen Auschwitz en Sobibor. Stichting Synagoge Coevorden is in 2014 begonnen met het leggen van de eerste stolpersteine en gaat hiermee door tot voor alle vermoorde Joden van Coevorden stolpersteine zijn gelegd.

Door het oplaaien van het coronavirus heeft de genoemde stichting besloten het leggen van de stolpersteine uit te stellen tot in 2021. Omdat nog 77 stolpersteine gelegd moeten worden, doet het bestuur een oproep voor giften zodat in 2021 nog minimaal negen stolpersteine in de Kerkstraat gelegd kunnen worden.

Holocaust

Aan de Kerkstraat 29 woonden Rika van Coeverden, haar zoon Julius, neef Julius van Coeverden en Mathilda Frenk-van Tijn. Op nummer 38 woonden Mozes Jacob van Coeverden, zijn vrouw Gesina van Coeverden-Nieweg, hun zoontje Joël Lazarus en haar ouders Lazerus Nieweg en Rosette Nieweg-Meijer. Zij zijn allen vermoord tijdens de Holocaust. De jongste was 2 jaar en de oudste 84 jaar.