Wielrenster Lieke Nooijen uit Coevorden kiest voor Team Parkhotel Valkenburg

Wielrenster Lieke Nooijen zal de komende twee seizoenen in actie komen in het shirt van Team Parkhotel Valkenburg. De 19-jarige inwoonster van Coevorden komt over van de Brabantse wielervereniging Schijndel.

„Ik ben heel blij met deze transfer”, zegt Nooijen. „Ik wil voor mezelf kansen creëren en me verder ontwikkelen. Voor mij is de overgang naar Team Parkhotel Valkenburg op dit moment de juiste stap in mijn ontwikkeling. De begeleiding van de Limburgse formatie spreekt mij bijzonder aan. Ik hoop hier veel te leren en nog dichterbij de top van de elite-rensters te komen.”

Lieke Nooijen maakte eind augustus haar EK-debuut als belofte. In het Franse Plouay werd ze negentiende. Een jaar eerder pakte ze brons op het wereldkampioenschap voor junioren.

Voor de renster uit Coevorden ligt er komend seizoen een attractief programma in het verschiet. „Omdat de ploeg vorig jaar veel punten in de wacht heeft gesleept, mogen we in mooie klassiekers starten”, zegt de derdejaars studente van de Johan Cruijff Academy in Groningen.

Komende maand heeft het nieuwe team van Nooijen het eerste gezamenlijke trainingsweekend gepland. Het is echter de vraag of dit weekend door alle perikelen omtrent corona doorgang kan vinden.