Past het inzetten van SEO bij jouw bedrijf?

Aangeboden door: sortlist.nl

Je leest online vaak dat SEO iets is waar iedereen mee rekening zou moeten houden. Maar is het eigenlijk wel iets wat bij elk bedrijf past? Het ene bedrijf is groter dan de ander en het zal ook voor iedereen anders zijn hoe je het inzetten van SEO aan zou pakken. Lees snel verder om te kijken of SEO bij jouw bedrijf past.

Eenmanszaak/zzp’er

Als zzp’er heb je feitelijk een eigen bedrijf. De een heeft hier wel een eigen website en bijvoorbeeld social media voor, en de ander niet. Dat heeft te maken met je eigen voorkeur en verschilt per persoon. Heb je wel een eigen website, en ben je ook actief op zoek naar nieuwe klanten of wil je graag dat jouw klanten etc. een duidelijk beeld hebben van jou? Dan is een goed geoptimaliseerde website wel handig. Door SEO te gebruiken, komen potentiele nieuwe klanten jouw website sneller tegen. Maar ben je niet actief op zoek naar nieuwe klanten, dan kun je het stukje SEO ook achterwege laten. Het is tenslotte niet jouw prioriteit om een goed vindbare website te hebben.

Nieuwe bedrijven

Als nieuw bedrijf met als doel om te groeien, is SEO een erg belangrijk stukje. Op die manier kan je er namelijk voor zorgen dat je als bedrijf een stuk sneller groeit en aan nieuwe klanten komt. Dit kun je zelf doen, door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat jouw website zo optimaal mogelijk werkt, dat er veel content op jouw site te vinden is en dat je gebruik maakt van de juiste zoekwoorden (eventueel na een grondig zoekwoordenonderzoek). Je kan ook naar een marketingbureau stappen en het werk uit handen geven. Zo weet je zeker dat het werk goed en grondig gebeurt en dat er gegarandeerd resultaten zijn.

Bestaande bedrijven

Als bestaand bedrijf dat al goed loopt, denk je misschien dat je geen SEO hoeft in te zetten. Als je hier echter nog nooit wat mee hebt gedaan, is het juist een goed idee om nu alsnog ermee te beginnen en hier en daar wat technieken te gebruiken. Je kan namelijk kleine dingen toepassen die er toch al snel voor zorgen dat je een aantal posities stijgt. Ook hier kun je weer naar een professional stappen die ervoor zal zorgen dat je echt flinke sprongen maakt. Aarzel dus ook als je al een groot bedrijf hebt niet om nog naar de mogelijkheden te kijken als het om SEO gaat. Het is nooit te laat en is zeker geen verkeerd idee.