SVBO heeft tegen sterk Germanicus geen schijn van kans

Germanicus gaf SVBO zondagmiddag in eigen huis geen schijn van kans. Het werd liefst 0-4. De ploeg uit Barger-Oosterveld maakte geen moment aanspraak op een resultaat tegen de compact en sterk spelende Coevordenaren.

,,We zijn vandaag dodelijk in de omschakeling geweest, echt een lust voor het oog. Ook verdedigend stond het als een huis. Dan kun je echt genieten als trainer langs de kant”, sprak André Mulder na afloop. Genieten deed de trainer dan ook met volle teugen. Germanicus kende weliswaar een lastige start van de competitie, maar liet in Barger-Oosterveld zien zeker een rol van betekenis in de 1e klasse F te kunnen spelen.

In de twaalfde minuut opende Milan van der Weide de score. Hij profiteerde optimaal van simpel balverlies aan de zijde van de thuisploeg. SVBO stelde in een troosteloze ambiance  zwaar teleur. In de toch altijd beladen streekderby waren de Coevordenaren heer en meester.

Kain Hoogeveen was met een vrije trap dichtbij de 0-2, maar doelman Lennon Ebeltjes redde knap. Vlak voor rust spatte een inzet van Milan van der Weide nog op de lat en zag uitblinker Jessie Rotmensen zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal gaan.

In de tweede helft bleef Germanicus de bovenliggende partij. Stan Ypenburg liet met een mooie schuiver SVBO-goalie Ebeltjes kansloos. Daarna was het prijsschieten: de van SVV ’04 overgekomen Rotmensen toonde zijn klasse door met twee puntgave treffers de 0-4 eindstand op het bord te zetten. Door de eclatante zege klimt de ploeg van André Mulder naar de achtste plaats met vier punten uit evenzoveel duels.

Pesse-Dalen 2-4

Dalen boekte tegen Pesse de tweede zege van het seizoen: 2-4. Vijf minuten voor rust opende Tijmen Venhorst de score, maar de promovendus kwam nog voor  rust op gelijke hoogte. In de tweede helft was Dalen de betere ploeg en kreeg ook de grootst kansen. Na een uur spelen bracht Reinier de Boer de bezoekers op voorsprong, In het laatste kwartier gooiden Rob Vrielink en Wouter Eiting het duel in het slot.

Raptim-Sellingen 2-2

De topper tussen Raptim en Sellingen eindigde zondagmiddag in 2-2. Dat was een terechte uitslag. De Groningers kwamen al na vier minuten op 0-1 door slordig uitverdedigen. Raptim mocht van geluk spreken dat het niet al op een grotere achterstand werd gezet. Zeker drie opgelegde kansen werden door Sellingen om zeep geholpen. 

Na een half uur kwam de formatie van Jan Wielink beter in de wedstrijd. Een voorzet van Robbert Kaag werd door Sven Meiringh knap afgerond: 1-1. Vlak voor rust strafte Lars Hovingh een fout van de Sellingen-doleman genadeloos af: 2-1. Direct na de hervatting had Meiringh de 3-1 op de pantoffel, maar gleed weg op het drijfnatte veld. Na ruim een uur spelen bracht Sellingen de stand in evenwicht. Uit een corner kopte Dennis Kuiper de bal achter doelman Jerio Hoegen. Beide ploegen kregen nog wel kleine kansen, maar het bleef bij 2-2.

Westerwolde-Protos 2-1

Het duel tussen Westerwolde en Protos eindigde in 2-1. De gelukkigste formatie ging met de drie punten aan de haal. Protos moest het afleggen tegen de iets slimmer spelende Groningers. Bram Mittendorff opende na negen minuten nog wel de score, maar nog voor rust bepaalden Arjan Heidekamp en Brian Kuiper de eindstand op 2-1.

Dwingeloo-Sweel 1-0

Sweel leed zondagmiddag tegen Dwingeloo de eerste nederlaag van het seizoen: 1-0. Dennis Koning werd in de 55e minuut matchwinnaar. Zijn vrije trap werd van richting veranderd en was onhoudbaar voor doelman Jaap Haan. In de stromende regen kregen Wouter van der Veen, Martijn Hilbrands en Richard Speelman wel kansen op de gelijkmaker, maar doelman Erwin Hof keepte een puike partij. Dat gold ook voor zijn collega Jaap Haan, die een paar grote kansen van Dwingeloo wist te pareren.

Bij Sweel-trainer Jarno Rotgers overheerste na afloop het gevoel dat het beide kanten op kon, zowel in de eerste helft als de tweede helft. “We hebben vooral na rust goed gespeeld en hebben toen ook onze mogelijkheden gehad. Uiteindelijk was een gelijkspel terecht geweest, maar Dwingeloo bleek net iets effectiever.” Sweel staat nu met zeven punten uit vier duels op de derde plaats. Zondag staat het thuisduel tegen Ruinen op het programma.

Hollandscheveld-CSVC 2-0

CSVC kwam in Hollandscheveld met een 2-0 nederlaag sneu weg. De eerste helft was de thuisploeg het meest dreigend en kwam door een verdedigingsfout op 1-0. Na rust ging CSVC op jacht naar de gelijkmaker. Vooral Bram Maes en Tristan Hidding kregen een aantal prima kansen, maar goals leverde dat niet op. In de slotfase verdubbelde Hollandscheveld de marge.