Robin Knegt start crowdfundingsactie voor hulphond

Robin Knegt (17) uit Emmen is een crowdfundingsactie gestart voor een psychiatrische hulphond. Ze heeft enige tijd geleden de diagnose ASS (autisme) gekregen en een hulphond zou ervoor kunnen zorgen dat ze zich zelfstandiger kan bewegen. Maar volgens Robin wordt een hulphond door bijvoorbeeld de gemeente niet vergoed.

Robin vertelt: ,,Ik zal met ASS moeten leren leven, want er is geen behandeling voor. Door de complexe combinatie van mijn psychische problematiek slaan behandelingen minder snel aan. Een hulphond kan mij voor meerdere jaren 24 uur per dag, 7 dagen per week hulp bieden. Hierdoor zou ik bijvoorbeeld weer alleen kunnen reizen naar school, mijn vriendinnen zien en naar de supermarkt gaan. De hond kan voorkomen dat ik in paniek raak of in een crisis terecht kom, als het nodig is kan hij me uit bepaalde situaties loodsen. Ook zou ik zo meer structuur in mijn dag krijgen en heb ik weer perspectief in het leven. Het afgelopen jaar heb ik negen behandelingen gevolgd, maar met weinig resultaat. Dit maakt mij erg hopeloos en daarom heb ik mijn laatste hoop gevestigd op een hulphond."

Kijk voor meer informatie over de actie van Robin op: www.whydonate.nl/fundraising/psychiatrische-hulphond-voor-robin/nl.