Veel activiteiten tijdens Oktober Kindermaand

Oktober Kindermaand gaat door. Met diverse aanpassingen organiseren maar liefst 95 instellingen in Drenthe ruim 270 activiteiten voor kinderen en hun ouders. Zo staan er theater, muziek, kinderrondleidingen en veel creatieve activiteiten op het programma.

In Emmen doen negen organisaties mee, waaronder CBK Emmen, De Drumstudio en Boetiek Creatiek. Kinderen tot 9 jaar kunnen op 4 oktober in de bibliotheek in Emmen stoere ridders op paarden maken en op 17 oktober worden de kinderen van 7 tot en 12 jaar uitgedaagd een ‘Lego master’ te worden door oud-Emmen na te bouwen.

Na een rondleiding door de tentoonstelling ‘De dierentuin van mijn vader’ brengen kinderen, met de medewerkers van CBK Emmen, op 3 en 4 oktober een bezoek aan Wildlands om daar één van de dieren na te tekenen.

Kinderen die kennis willen maken met muziekinstrumenten kunnen meedoen aan het Drumfeest Sla je Slag bij De Drumstudio of de muzikale ontdekkingstocht volgen bij Muziekschool Emmen. Muziekvereniging Laus Deo organiseert op 17 oktober een workshop muziek en op 18 oktober een workshop marcheren.

Spinnenwebben

Boetiek Creatiek in Zandpol organiseert elk weekend in oktober een andere workshop. Van schilderen tot het maken van mechaniekdoosjes en van het maken van insecten tot bouwwerken. Bij Stichting Cho in het Rensenpark kunnen kinderen met kastanjes en stokjes een spinnenweb weven en bij het Industrieel Smalspoor Museum in Erica kan een gratis rondrit door het veen gemaakt worden. Ook zijn er in het museum oud-Hollandse spelen en het waterloopspel.

Al bijna 20 jaar is de maand oktober de Kindermaand in Drenthe. Organisaties en kunstenaars organiseren verrassende activiteiten op binnen- en buitenlocaties met het doel kinderen te laten ervaren hoe leuk kunst en spannend erfgoed in de provincie zijn. Het project wordt gefinancierd door de provincie Drenthe en onder de aandacht gebracht door Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe.