Emmen.Toen | oplossing aflevering 210

Wie goed kijkt op de foto van vorige week ziet de bedrijfsnaam op het raam staan. Het gaat om Bloemenhuis Smit. De onderneming aan de Hoofdstraat was jarenlang een begrip in Emmen.

Jannie Pol - ze wil alleen met haar meisjesnaam in de krant - had aan een snelle blik voldoende om te zien waar het om ging. ,,Overduidelijk Bloemenhuis Smit. Dat pand, maar vooral de familie vergeet ik nooit weer. Toen meneer Smit overleed ben ik gevraagd om tijdens de uitvaart te zingen. Ik kwam veel bij de familie en zong in het toenmalige Kapelkoor en dat had kennelijk indruk gemaakt. Ik was heel erg zenuwachtig, maar de familie vond het erg mooi. Ik zing trouwens nog steeds in dat koor. Tegenwoordig heet het Kapella Vocale.”

Adriaan Huijsen kan de afbeelding ook direct thuisbrengen: ,,De foto in de Emmer Courant is het pand van Bloemenhuis Smit in de Hoofdstraat. Ik schat zo in dat de foto uit de zestiger of zeventiger jaren stamt. Achter het pand bevonden zich de kassen waar de planten werden gekweekt. Later werd de zaak meer een accessoirewinkel.”