Briljanten echtpaar Tibbe is al 65 jaar gelukkig in Zuidbarge

Ze zijn al 65 jaar bij elkaar maar die eerste zoen bij het oude kerkhof in Emmen weten Grietus en Mien Tibbe uit Zuidbarge nog heel goed. Het was het resultaat van de beroemde vonk die oversloeg op de kermis en nog steeds niet is uitgedoofd.

Het dubbeltje entree voor de kermis blijft 65 jaar later meer dan goed besteed. Donderdag vierden Grietus en Mien, inmiddels 85 en 83 jaar, namelijk hun briljanten huwelijk. Samen deelden ze 65 jaar lief en leed en al die jaren wonen ze in Zuidbarge.

Groot feest

In huize Tibbe aan de Zuidbargerstraat was het samen met de vier kinderen en negen kleinkinderen dan ook groot feest. Een ereboog, bezoek van de burgemeester en vanzelfsprekend een heerlijk etentje als familie onder elkaar. Mien, haar leven lang al Feyenoord-fan, trof in burgemeester Eric van Oosterhout een geestverwant. Grietus verdiende jarenlang de kost als timmerman en later als lijstenmaker. Sportschilder Paul Meijering was een vaste klant van de diehard vv Emmen-fan. Mien heeft de roodwitten, die in de hoofdklasse van het amateurvoetbal uitkomen, trouwens ook in haar hart gesloten.

Tweede huiskamer

De feestdag werd afgesloten met een familie etentje. Bang voor een paar extra kilo’s hoeft het echtpaar niet te zijn want ze pakken nog regelmatig de fiets voor een ritje door onze provincie. Ook weten ze van wanten als het gaat om jeu de boules bij het dorpshuis. Op de kast pronken meerdere bekers. Dat dorpshuis dient trouwens min of meer als hun tweede huiskamer want ze zijn er ook regelmatig te vinden om een kaartje te leggen. Zuidbarge is hun plekje. Ze wonen er tenslotte al meer dan tachtig jaar en als het aan Mien en Grietus Tibbe ligt blijft dat nog heel lang zo.