Seizoen Coevorder stadshaven bijna voorbij

Het fraaie historische schip Zorg en Vlijt is waarschijnlijk één van de laatste schepen, die dit seizoen in de stadshaven van Coevorden aanmeert. Het havenseizoen komt immers op woensdag 30 september tot een einde. Door de coronamaatregelen ging de haven dit jaar pas medio juni open.

„De eerste twee weken na de opening liep het storm en werd de stadshaven door liefst 183 boten bezocht”, vertelt havenmeester Hennie de Groot. „Daarna werd het wat rustiger, maar we kijken terug op een mooi seizoen. Ik schat in dat we dit seizoen zo’n 500 boten mochten verwelkomen. Dat is een lager aantal dan andere jaren, maar daarvoor is een reden. We missen immers tweeënhalve maand. Ik kijk - ondanks corona - terug op een goed havenjaar.”

Havendagen

Wie in de Coevorder stadshaven wil aanmeren, moet straks wachten tot 1 april volgend jaar. Dan gaat de haven weer open. Volgend jaar worden in principe de Havendagen gehouden. Dat is het tweejaarlijkse evenement met veel historische schepen en gezelligheid in de binnenstad. Zien we dan de Zorg en Vlijt én het hondje op het dek terug in de aloude vestingstad?