Foto's: Raptim wint verdiend in Steenwijksmoer

Raptim is het seizoen uitstekend begonnen. De ploeg van Jan Wielink won donderdagavond de streekderby in Steenwijksmoer tegen Protos met 0-3. Die uitslag was gezien het veldoverwicht en het aantal kansen verdiend.

Protos begon behoorlijk gehavend aan het duel. Trainer Roeland Kwint miste om uiteenlopende redenen een waslijst aan spelers. Raptim trok vanaf de aftrap het initiatief naar zich toe en de thuisploeg kwam niet veel verder dan wat halve kansjes. De Coevordenaren hadden al voor rust het verschil kunnen maken, maar ondanks voldoende kansen werd er niet gescoord.

Raptim domineerde ook in de tweede helft, maar het verzilveren van de kansen bleek aanvankelijk een probleem voor de bezoekers. Jan Wielink zag zijn ploeg pas een kwartier voor tijd op voorsprong komen door een doelpunt van Lars Hoving. Toen was de ban ook gebroken: in de 84e minuut verdubbelde Julian Ekkelenkamp de marge. In de slotfase bepaalde Robert Kaag de eindstand op 0-3.

Zondag speelt Protos het uitduel in Schoonebeek tegen SVV ’04 en Raptim ontvangt op de Klinkenvlier Twedo. Beide duels beginnen om 14.00 uur.