Burgemeester Van Oosterhout opent vestiging De Nederlandse Kluis

Burgermeester Eric van Oosterhout verricht op vrijdag 2 oktober de officiële opening van de nieuwe vestiging van De Nederlandse Kluis aan de Wilhelminastraat in Emmen. In het pand was tot voor kort de Rabobank gevestigd.

Bij De Nederlandse Kluis huren klanten een bankkluis om waardevolle spullen veilig op te bergen en te beschermen tegen inbraak of brand. Daar is veel behoefte aan. Vrijwel alle banken in Nederland zijn gestopt met deze dienstverlening, terwijl het thuis opslaan van waardevolle spullen risico's met zich meebrengt. De klanten kan in een kluis spullen opbergen die van zowel financiële als emotionele waarde zijn. Dat kunnen bijvoorbeeld onvervangbare familiefoto's en diploma's, erfstukken, sieraden en back-ups van belangrijke gegevens zijn.

In 2020 zijn zowel de ING als Rabobank in Emmen gestopt met het verhuren van kluisruimte. In het pand aan de Wilhelminastraat wordt de oude kluis van de Rabobank weer in gebruik genomen, voorzien van de meest moderne beveiligingstechnieken. De Nederlandse Kluis heeft veertig vestigingen in Nederland.