Expositie Droomlicht in Aelder Meent

Tot en met 4 december is in de Aelder Meent te Aalden de duo-expositie Droomlicht te bezichtigen van Bianche Verboom (schilderijen) en Hilda Lahuis (foto’s). De expositie is te zien op dinsdagmiddag en vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Dan zijn beide of één van de twee exposanten aanwezig in de Aelder Meent aan de Paardelandsdrift 11.

Bianche Verboom: ,,Altijd al tekende ik graag. Tijdens de diverse - vooral creatieve - opleidingen die ik in mijn leven volgde, waarvan de laatste er één was tot stylist, leerde ik vele verschillende technieken. Tegenwoordig kies ik er veelal voor om deze aangeleerde regels niet meer zo heel strikt te nemen. Want, zij het niet letterlijk, buiten de lijntjes kleuren past me wel. Mijn werk omarmt het vrouwelijke en is vooral intuïtief. Mijn huidige stijl vindt haar wortels in mijn fascinatie voor fantasy en manga, maar heeft zich inmiddels ontwikkeld tot iets geheel eigens. Inspiratie komt vooral tot me vanuit mijn grote liefde voor moeder natuur en al haar prachtige inwoners.”

Mantingerzand

Hilda Lahuis: ,,Voor de expositie heb ik foto’s gekozen die ik in de buurt gemaakt heb: bijvoorbeeld de Mepper Hooilanden, de Palms, Aalden en het Mantingerzand. Een aantal van deze foto’s waren in het Drents Museum te zien tijdens de expositie Barbizon van het Noorden.”