Honkballers Bedrocks verslaan The Pioneers

De honkballers van Bedrocks hebben zondagmiddag een mooie 8-1 thuisoverwinning behaald op The Pioneers uit Assen.

Bij Bedrocks begon Davey Paulussen op de heuvel met achter de plaat catcher Tristan Berns. Een ietwat ongelukkige bal, die in de zon verdween, stuiterde vlak voor het derde honk toch nog het binnenveld in en zo hadden de Assenaren direct een man op de honken. Daar zou het echter bij blijven aangezien Paulussen op rij de drie volgende heren met 3-slag direct weer terug naar de dug-out stuurde.

Aan slag bij Bedrocks ging het moeizaam, met alleen een hit van Kevin Vording in de eerste twee inningen en 0 punten. Zo ging het dan ook drie inningen gelijkop, waar de pitcher van The Pioneers, Jasper Kappen, het extreem moeilijk leek te maken voor de slagmannen van Bedrocks.

In de derde inning sloeg Robin Brandjes de tweede hit van de wedstrijd, een verre bal richting het hek wat resulteerde in een ground-rule double. Om vervolgens het derde honk te stelen en gebruik te maken van een veldfout door The Pioneers was daar het eerste punt van de wedstrijd aan de kant van Bedrocks. Dit leek iets ontketend te hebben, want in de vierde inning volgden er nog vier punten met hits van Bart Jan van der Toom en Kilian Alderlieste.

Aan de kant van de Emmenaren werd de pitcher gewisseld door Marijn Krol die het stokje uitstekend overnam. Met een iets te enthousiast gegooide bal die in de backstop belandde, kon The Pioneers het enige puntje binnen rennen, maar verder had Krol het keurig onder controle en noteerde een drietal strike-outs. In de laatste inning deden de Emmenaren er nog een schepje bovenop en sloegen drie man binnen. Eindstand: 8-1.

Komende zondag spelen de Emmenaren in Veendam tegen de koploper in de 4e klasse, The Blokes.