Wildlands Foto van de Week - 26

Fotografeerde Jorrit Pol uit Zwartemeer nu een luie ijsbeer of zien we hier wat anders? Hoe dan ook: het is de Wildlands Foto van de Week geworden.

Wat op het eerste gezicht een heel gewoon kiekje lijkt, is bij nader inzien een nette en ontzettend goed genomen bezoekersfoto. Want Jorrit heeft de foto echt afgemaakt: het onderwerp - de ijsbeer - staat er volledig op, maar al gauw wordt er dan niet meer naar de omgeving gekeken. En dat heeft de Zwartemeerder wel gedaan. Ook de buis waar de ijsbeer zo lui op lijkt te hangen, staat er voor een groot deel op en dat kijkt prettig. Een terechte winnaar dus.

Een ijsbeer is trouwens liever lui dan moe, maar dat heeft een goede verklaring: Het kost een ijsbeer namelijk twee keer zoveel energie dan de meeste andere zoogdieren om zich in zijn arctische omgeving te verplaatsen. Dit verklaart hun voorkeur voor regelmatig rusten. Ook jagen ze in het wild bijvoorbeeld liever op zeehonden met behulp van hinderlaagtechnieken in plaats van hun prooi te besluipen.

Meedoen? Mail jouw horizontale foto van minstens 1MB - onder vermelding van volledige naam en woonplaats - naar foto@wildlands.nl.