Honkballers Bedrocks winnen opnieuw

De honkballers van Bedrocks uit Emmen hebben zondag een in Groningen een ruime overwinning behaald op het derde team van Caribe.

In de eerste inning nam Bedrocks direct een 0-4 voorsprong omdat de pitcher van Caribe wat moeite had met de slagzone maar ook door een aantal goede honkslagen van de Emmenaren. Alhoewel met de honken vol de derde nul werd genoteerd en er dus meer te halen viel was het een prima begin voor Bedrocks.

In de gelijkmakende slagbeurt van Caribe werd er niet gescoord. Startend werper Davey Paulussen was net als vorige week goed gestart en hield dit de hele wedstrijd vol, mede dankzij de steun van het uitstekend fungerende veld in de verdediging. Voor de Bedrocks supporters viel er heel best wat te genieten.

In de tweede en derde slagbeurt wist Bedrocks telkens twee punten te scoren. Het enige punt van Caribe werd genoteerd in de tweede inning na een honkslag waarbij de aangooi vanuit het outfield op de thuisplaat net te laat was om het punt te voorkomen. In de vierde inning bij een stand van 1-8 bouwde Bedrocks de voorsprong verder uit door onder andere een gave 3-honkslag van Bart-Jan van der Toom en een 2-honkslag van catcher Tristan Berns naar 1-19. Ook in de gelijkmakende slagbeurt stond de Emmer verdediging als een huis en kwam Caribe niet meer tot scoren. Het resulteerde in weer een mooie overwinning voor het team van Rob Heymans dat het zondag op de Meerdijk opneemt tegen The Pioneers uit Assen.