Goedkoop autoruit vervangen zonder kwaliteitsverlies

Aangeboden door: Autoglas-concurrent.nl

Wanneer een autoruit aan vervanging toe is omdat deze beschadigd is geraakt, bijvoorbeeld door steenslag, zult u deze graag zo snel mogelijk willen laten vervangen. Hier wordt vaak een stokje voor gestoken door het hoge kostenplaatje dat is verbonden aan het aankopen van een nieuwe autoruit. Een nieuwe autoruit bestellen hoeft niet altijd zeer veel geld te kosten, in tegendeel.

Veel mensen houden er echter geen rekening mee dat er niet alleen originele autoruiten op de markt zijn terug te vinden, maar er ook nog zoiets bestaat als autoruiten die zijn bestemd voor de after market. Goedkoop autoruit vervangen door gebruik te maken van een dergelijke autoruit wordt meteen een behoorlijk stuk eenvoudiger. Wij vertellen u hier graag alles over in dit artikel!

Goedkoop autoruit vervangen met after market autoruiten

Allereerst is het altijd interessant om te weten wat nu exact het verschil is tussen originele autoruiten en exemplaren die zijn geproduceerd voor de after market. Eigenlijk is er slechts één verschil en dat is dat originele autoruiten beschikken over een merklogo. Dit merklogo zorgt er voor dat alleen merkdealers de mogelijkheid hebben om ze te verkopen. Originele autoruiten mogen dan wel af en toe worden aangeboden op de tweedehandse markt, in eerste instantie moeten ze altijd zijn aangekocht bij een merkdealer wat de kostprijs zeer aanzienlijk de hoogte in stuwt. Gelukkig kan het dus ook anders.

Goedkoop autoruit vervangen door middel van een nieuwe autoruit die is bestemd voor de after market brengt heel wat interessante voordelen met zich mee. Allereerst is het bijvoorbeeld zo dat dergelijke autoruiten over exact dezelfde kwaliteit beschikken als bij originele autoruiten het geval is. Zowel de fabriek waarin ze worden gemaakt als de productielijn zijn immers volledig hetzelfde. Het ontbreken van het merklogo zorgt er voor dat ondanks diezelfde kwaliteit het kostenplaatje een behoorlijk stuk lager ligt en dat is voor veel automobilisten absoluut mooi meegenomen.

Goedkoop een voorruit laten vervangen?

De voorruit van een auto is eigenlijk een beetje een geval apart. In tegenstelling tot de andere autoruiten is deze namelijk gemaakt van gelaagd glas. Dit zorgt er voor dat ze bestaat uit twee glaslagen waar tussenin een PVB folie is terug te vinden. Het betreft hier een soort van plastic die aan beide zijden is voorzien van een klevende laag. Het is deze klevende laag die er voor zorgt dat het glas in geval van ruitschade samen wordt gehouden. Zo spat het glas niet in ontelbare stukjes uit elkaar, maar ontstaat er alleen een sterretje of barst in de voorruit. Goedkoop autoruit vervangen is ook voor wat de voorruit betreft geen enkel probleem als er gebruik wordt gemaakt van een autoruit die is bestemd voor de after market.

Snel en goedkoop autoruit vervangen

Wanneer er een sterretje of barst in de voorruit van uw auto opduikt zult u deze misschien niet meteen willen laten herstellen. Een autoruit vervangen kost namelijk bijzonder veel geld, toch? Zoals u heeft kunnen lezen hoeft dat absoluut niet zo te zijn, in tegendeel. Daarnaast is het wel degelijk van belang dat schade aan een autoruit op zo kort mogelijke termijn wordt opgelost. Dit is niet in het minst zo omdat bijvoorbeeld een beschadigde voorruit toch de nodige veiligheidsrisico's met zich meebrengt voor de bestuurder van de auto. Daarnaast is ook een potentiële afkeuring voor de apk iets waar u rekening mee zult willen houden.

Goedkoop autoruit vervangen door Autoglas Concurrent

Goedkoop autoruit vervangen hoeft zoals u reeds heeft kunnen lezen absoluut geen enkel probleem te zijn, in tegendeel. Indien u beslist om hiervoor een beroep te doen op de diensten van Autoglas Concurrent kunt u altijd rekenen op verschillende voordelen. Niet alleen heeft u de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding voor wat de aankoop van hun nieuwe autoruit betreft, wat bijvoorbeeld ook te denken van het feit dat de montage van uw nieuwe autoruit gebeurt door een zeer ervaren montagepartner? Deze vakman zorgt er voor dat de montage van uw autoruit vakkundig wordt uitgevoerd waardoor u zich ook hier geen zorgen over hoeft te maken. Dit alles maakt het reeds duidelijk, voor het goedkoop laten vervangen van een beschadigde autoruit bent u bij Autoglas Concurrent aan het juiste adres!