Hoe kies ik het juiste overhemd voor mijn huwelijk?

Aangeboden door: Mouwlengte7.com

Je huwelijksdag wordt aanzien als de belangrijkste dag van je leven. Welk overhemd moet je op zo’n dag dragen om er piekfijn uit te zien? Om als bruidegom beter gekleed te zijn dan alle andere mannen in de zaal moeten pak, riem en schoenen perfect matchen. Maar het allerbelangrijkste kledingstuk is toch wel het overhemd.

De kleur en stijl kan je bijvoorbeeld het best afstemmen op het thema of de bruidskleding van de bruid. Ben je benieuwd naar waar je specifiek op moet letten? En welke accessoires gebruik je het best? Lees dan dit artikel.

Accessoires maken de man (en bruidegom)

Elke gast is natuurlijk benieuwd naar wat de bruid draagt. De bruid is dankzij haar prachtige trouwjurk makkelijk te onderscheiden van de andere gasten, maar hoe kan je je als bruidegom nu gaan onderscheiden? Door op te vallen tussen de andere mannelijke gasten door middel van accessoires die perfect bij het pak en overhemd passen. Zo creëer je immers een unieke look. Doe je een strik om? Of toch maar een das? Gebruik je een pochet? Welke accessoires je draagt op de speciale dag is afhankelijk van het thema en de dresscode.

Zakdoek of pochette?

Wanneer de bruidegom voor een pochette of pochet kiest, gaat hij meestal voor een pochette in de klassieke, witte kleur. Bij een smoking wordt een pochette niet gedragen, maar bij een pak past het wel perfect. Het is het ideale middel om je pak op te laten vallen. Let er wel op dat de pochette niet meer dan een halve centimeter zichtbaar is. Een pochette wordt steeds in het linker borstzakje gedragen en kan op verschillende manieren gevouwen worden.

Strikje of stropdas?

Bij een smoking hoort een strikje, bij voorkeur is dat strikje echt gestrikt en zit het niet met een speld of klittenband vast. De ouderwetse manier, waarbij het strikje met liefde en passie gestrikt werd, is veel charmanter. Belangrijk is dat de strik mooi in het midden zit en de randjes even ver van de boord zitten. Ga je voor een pak? Daar hoort dan eerder een stropdas bij. Let er wel op dat de das niet op de riem valt, want te lange dassen zien er ouderwets uit. Op een bruiloft draag je een stropdas overigens steeds zonder dasspeld.

Het allerbelangrijkste: het overhemd

Het allerbelangrijkste element van je outfit blijft je overhemd. Maar hoe kies je nu het perfecte overhemd voor je huwelijk? Daarvoor let je op vier dingen.

1. De stof: overhemden zijn te vinden in verschillende stoffen. De stof bepaalt de kwaliteit van een overhemd. Kies daarom voor een luxe stof, die kwaliteit uitstraalt. Het zal je zelfvertrouwen een boost geven en je zal er bovendien mooi uitzien.

2. De maat: minstens even belangrijk dan de kwaliteit van de stof, is de maat van je overhemd. Een overhemd moet lekker zitten en niet te strak of te los rond je lichaam zitten. Bewegingsvrijheid is belangrijk, maar het mag ook niet te veel zijn. Laat je dus adviseren door een expert. Vaak kiezen lange mannen voor een slim fit mouwlengte 7 overhemd.

3. De boord: de boord is afhankelijk van het thema, dresscode en het al dan niet dragen van strik of das. De boord is bijgevolg het meest trendgevoelig en verandert doorheen de jaren. Belangrijke factoren voor het kiezen van je boord zijn de vorm van je gezicht en nek. Hou er rekening mee dat de boord niet te strak mag zitten.

4. De kleur: de kleur moet goed afgestemd zijn op de rest van je outfit én op het kleed van de bruid. Kleuren bepalen je uitstraling, dus besteed hier voldoende aandacht aan. Bij een luxueuze smoking horen bruidskleuren als wit, ecru, ivoor, champagne of gebroken wit. Mannen dragen vaak ecru, terwijl ivoor eerder bij vrouwen past. Bruidskleding moet goed op elkaar afgestemd worden.

5. De mouwlengte: de mouwlengte is zeer belangrijk. Zeker wanneer je een lange man. De stijlregels is als volgt: de mouwen van het overhemd dienen ongeveer 1 á  1.5 centimeter onder het colbertje uit te komen. Voor lange mannen kan dit nogal een uitdaging zijn. Ben je dus lang en op zoek naar een geschikt trouw overhemd met extra lange mouwen? Kijk dan eens op mouwlengte7.com. De meeste mouwlengte 7 shirts online.