Vlaaienbackertje heeft weer een winkel

De vlaaien van ‘t Vlaaienbackertje uit Emmen zijn al decennia een begrip. Eigenaar Roelof Venema sloot op 1 juni vorig jaar de deuren van de winkel aan het Raadhuisplein, maar ging online verder. Kortgeleden heeft Jan Bult van Versbakker Van Veenen Emmermeer de webshop overgenomen van Venema.

Hierdoor zijn de heerlijke vlaaien van ‘t Vlaaienbackertje binnenkort verkrijgbaar bij Van Veenen in winkelcentrum Emmermeer. Venema (67) doet dus na ruim drie decennia ‘t Vlaaienbackertje van de hand. Hij gaat met pensioen. De inwoner van Odoorn begon rond 1987 met een winkel in Groningen. In de jaren negentig verkaste Venema met zijn zaak naar het Marktplein in Emmen, waar hij een grote klantenkring opbouwde. Later verhuisde ‘t Vlaaienbackertje naar het Raadhuisplein, tegenover het gemeentehuis.

Na het overlijden van zijn echtgenote Willy in 2018 zette hij de winkel voort, ondersteund door zijn dochter Leonie en zoons Tim en Paul. Uiteindelijk bleek het runnen van de winkel toch te zwaar voor de vroegere agent bij de Rijkspolitie. ‘t Vlaaienbackertje sloot de deuren en ging in digitale vorm verder.

Binnenkort zijn de heerlijke lekkernijen van ‘t Vlaaienbackertje dus verkrijgbaar bij Van Veenen. ,,De receptuur en het assortiment blijven hetzelfde”, verzekert Venema. ,,En de webshop blijft ook gewoon bestaan.”

Bestellingen kunnen worden doorgegeven via www.vlaaienbackertje.nl of telefonisch: 0591-641111.