Regen blijkt voor heren Bedrocks een zegen

De wedstrijd van de honkballers van Bedrocks tegen het Groninger Caribe 2 letterlijk in het water. Het beloofde zondag op de Meerdijk in Emmen wederom een natte dag te worden.

De Emmenaren begonnen met Davey Paulussen op de heuvel en Robin Brandjes achter de plaat. Paulussen maakte meteen korte metten met de eerste slagman van Caribe uit Groningen door hem met 3-slag weer terug naar de dug-out sturen. Helaas gevolgd door een hit by pitch wat uiteindelijk op een hit van de vierde slagman in een punt voor de Groningers resulteerde.

Aan slag begon Bedrocks ook moeizaam en was er in de eerste inning alleen een honkslag van Kilian Alderlieste te zien. De tweede inning daarentegen waren de Bedrockers op gang en noteerden ze vijf punten, met nog een aanvullend punt in de derde inning. Het stond lang 6-1 voor Bedrocks.

In de vierde inning kreeg de kou en het natte weer vat op de goed gooiende werper Paulussen en moest hij, samen met vervangende werper Julian Zoeteman, vijf punten toestaan waarmee de stand gelijk werd. In de laatste inning namen de Groningers de leiding en breidden de stand uit tot 6-12 nadat ook Kevin Vording niks kon uithalen op de heuvel. Marijn Mast nam het over om een poging te doen de schade te beperken. Op dat moment sloeg echter een wolkbreuk toe die het veld letterlijk overspoelde en onbespeelbaar maakte.

Binnen de honkbalsport worden er geen halve inningen genoteerd, wat inhoudt dat, als de wedstrijd verregend en drie kwart gespeeld is, de laatst complete inning telt. Dit bracht de eindstand terug tot 6-6, een klein lichtpuntje op deze koude en natte dag.