Bouwwerkzaamheden aan Beeldentuin in Emmen gestart

Het grondwerk voor de eerste woningen aan de Beeldentuin in Emmen is gestart. In het project, met ruime vrijstaande huizen en enkele twee-onder-één-kap-woningen in de wijk Delftlanden, zijn nog kavels beschikbaar. Voor geïnteresseerden is er op zaterdag 5 september een open dag.

Aan de Beeldentuin werden enkele jaren geleden al woningen gebouwd, maar een deel van het gebied bleef open. Nu wordt deze groene en ruim opgezette buurt verder afgebouwd met 24 zeer royale en duurzame woningen in de stijl van de jaren dertig. De meeste woningen zijn vrijstaand. Kenmerkend voor de nieuwe bouwfase zijn grote kavels, veel woningoppervlak en uitgebreide mogelijkheden om de woning op maat te laten bouwen en afwerken. Zo kan het huis levensloopbestendig worden gemaakt.

Christina is een van de kopers van een vrijstaande woning aan de Beeldentuin. ,,De plek is echt het belangrijkste, daar hadden we meteen een goed gevoel bij. We wonen nu aan een drukke doorgaande weg in Emmen en straks tegenover een speelpleintje, in een buurt met alleen bestemmingsverkeer.”

,,Dit is een hele jonge wijk met een goede sfeer”, vullen Ilse en Bernard aan. Zij wonen al een paar jaar in een van de bestaande woningen aan de Beeldentuin. ,,Uit deze buurt willen we voorlopig niet meer weg. We kijken nu wel serieus naar de nieuwe woningen die worden gebouwd. Het lijkt ons leuk om opnieuw te beginnen en zelf onze woning te kunnen indelen. Dus het kriebelt een beetje. De nieuwe woningen zijn ook meteen energieneutraal.”

,,Wij zijn echte buitenmensen”, zegt koper Annemieke. ,,We waren op zoek naar veel ruimte buiten, want we hebben drie jonge kinderen. Daarom hebben we gekozen voor een grote twee-onder-één-kap. De kinderen hebben straks allemaal een eigen kamer en er is extra veel ruimte om buiten te spelen.” Naast de 24 woningen worden aan de Beeldentuin nog eens vier twee-onder-één-kapwoningen en twee vrijstaande huizen gebouwd.

Tijdens de open dag is iedereen van 15.00 tot 17.00 uur welkom die meer wil weten over de nieuwe woningen. Meer informatie: www.debeeldentuinemmen.nl