Bedrocks neemt wraak in wedstrijd tegen Blue Hawks: 27-1 winst

De honkballers van Bedrocks hebben wraak genomen op Blue Hawks. Aan het begin van het seizoen werd in Zwolle van deze ploeg verloren, maar de Emmenaren namen afgelopen weekend op een regenachtig Meerdijk revanche. Bedrocks vermorzelde Blue Hawks met maar liefst 27-1.

Bedrocks startte met pitcher Davey Paulussen op de heuvel en catcher Tristan Berns achter de plaat. Na een keer 4 wijd, een honkslag en een punt tegen was Paulussen warm en werden de Zwollenaren op rij naar de dug-out gestuurd. In de tweede inning werden er wederom op rij drie slagmannen van Blue Hawks naar de bank verwezen.

Aan slag viel voor de Emmenaren alles op z’n plek deze wedstrijd en het bleek een zware dag voor de pitchers van de gasten. In de eerste inning kwamen maar liefst negentien mannen van Bedrocks aan slag. Daarbij kregen ze tien keer het eerste honk met vier wijd en scoorden ze met vijf honkslagen maar liefst 16 punten.

Een kleine tegenslag was er in de tweede inning met maar 1 honkslag en geen punten, om vervolgens in de twee daaropvolgende inningen nog elf punten toe te voegen. Slagvaardig waren vooral Kilian Alderlieste, Kevin Vording, Bart-Jan van der Toom, Julian Zoeteman en Robin Brandjes.

In de verdediging maakte coach Rob Heymans goed gebruik van de overmacht aan slag door volop te rouleren in het pitchen. Marijn Mast volgde Davey Paulussen als eerste op en stond geen enkele punt toe, waarna Kevin Vording voor het eerst sinds meer dan een jaar de heuvel weer betrad. De wedstrijd die onder gedegen leiding van umpire Robbin Vording uit Enschede stond, eindigde in een 27-1 winst voor Bedrocks.