Heren Bedrocks pakken de eerste zege van het seizoen

De honkballers van Bedrocks hebben afgelopen weekeinde in Leek de Knights verslagen. Het betekende de eerste zege van dit seizoen.

Nog voordat de handschoenen tevoorschijn werden gehaald werd al snel duidelijk dat het in Leek een warme, klamme honkbalmiddag zou worden. Echter, dat maakte niks uit voor de startende Emmer pitcher Davey Paulussen, die anderhalf uur zijn beste werk op de heuvel liet zien. De eerste slagman van de Knights wist met een honkslag het eerste honk te bereiken en op een honkslag van de vierde slagman een punt te scoren. Het was het enige punt in de eerste drie inningen voor de Leeksters.

Aan de kant van Bedrocks werden er in de eerste inning direct drie punten gescoord door een fraaie 3 RBI- tweehonkslag van Tristan Berns, die aan slag kwam met alle honken vol. In de derde inning werd de score uitgebreid met twee punten doordat de Emmenaren konden profteren van een fout die werd gemaakt door de korte stop van de Knights.

Spannend

De Knights wisten het nog spannend te maken door er 5-3 van te maken in de vierde inning, na drie honkslagen op rij. Dit was net de motivatie die Bedrocks nodig had, want in de vijfde inning werden nog eens vier punten gescoord, doordat de pitcher van de Knights wat moeite leek te hebben met zijn controle, gevolgd door nog een honkslag van Tristan Berns.

Nadat de Knights nog twee punten binnen sloegen maakte sluitend Bedrocks pitcher Marijn Mast een einde aan de Leekster hoop om langszij te komen door hun laatste slagman met 3-slag aan de kant te zetten. Dat resulteerde in een eindstand van 5-9 voor de Bedrocks. De eerste winst van het seizoen was een feit, waarmee coach Rob Heymans zich zeer tevreden toonde.