Stekjes en plantjes ruilen bij Plantenbieb Emmen

Sinds kort is er een plantenbieb in Emmen. Het is een plek waar mensen hun stekjes en plantjes kunnen ruilen tegen een ander plantje. Aan de Rotstuin in de wijk Delftlanden staat een klein kastje met de plantjes erin. Regelmatig komen er mensen langs met hun plantjes en kijken of er voor hen ook wat bij zit. Zij nemen dan weer iets mee dat zij leuk vinden. Het principe is ruilen of doneren.

Mirjam Kuipers-Stadman is initiatiefneemster van de plantenbieb. ,,Het is niet de bedoeling er iets uit te pakken zonder iets te geven. Mocht je geen plantje te ruil hebben, dan kun je een kleine donatie in het potje doen, om vervolgens een plantje mee naar huis te nemen. Van deze donaties koop ik weer nieuwe plantjes die ik kan stekken voor de plantenbieb. Zo is de cirkel rond. Het concept heb ik gezien in andere plaatsen, zoals Assen en Hilversum.”

Volgens de Emmense zijn er al zo’n honderd plantenbiebs in Nederland. ,,Op de Facebookpagina Plantenbieb Emmen en het Instagramaccount ‘mirsplantjes’ meld ik regelmatig welke plantjes er in de plantenbieb staan. Ook geef ik hier tips hoe mensen bepaalde plantjes kunnen stekken.” Openingstijden: maandag tot en met zaterdag 9.00-19.00 uur.