Column Henk Folkerts | Wonder boven wonder

Twee zaken uit het Emmer nieuws deze week. Van een mevrouw uit Erica werd na vijftien jaar haar portemonnee teruggevonden. Papiergeld, munten en pasjes zaten er nog in. En een automobilist raakte zijn rijbewijs kwijt nadat hij met 105 kilometer per uur door de Hondsrugtunnel had gereden.

Mooie tegenstelling: de een vindt wat terug, terwijl de ander wat verliest. Daar waar de één blij wordt, is de ander boos en verdrietig. Alhoewel ik eerlijk moet zeggen dat, als je met 105 kilometer per uur door de tunnel rijdt, je ook wel risico loopt. Eigenlijk heb je dan geen reden om boos te zijn.

Toen ik dat las was ik overigens enigszins verbaasd dat de politie nog optreedt tegen snelheidsduivels. Ik denk dat we allemaal plekken weten in onze gemeente waar standaard veel te hard wordt gereden en waar je nooit een politieman of -vrouw ziet. En er zijn ook plekken, met name in het centrum, waar de stadsvloer zo ongeveer een stratencircuit is. Ik woon daar en heb een plek op de eretribune. Geloof me, 105 kilometer per uur is echt geen uitzondering. Dat er nog geen dode is gevallen, is werkelijk een wonder.

En het is ook een wonder dat twee vakantievierende magneetvissers uit Dordrecht een portemonnee vinden die vijftien jaar geleden werd verloren. Het is overigens vooral een mooi verhaal op feestjes, denk ik. Want op onze lokale omroep ZO!34 vertelde deze mevrouw dat alles zo stonk dat ze de boel waarschijnlijk gaat weggooien.

Iemand bij ons in de familie had overigens een soortgelijke ervaring. Zij was ooit tijdens een verhuizing een trommeltje kwijtgeraakt. Op dat trommeltje stond een mooie afbeelding waar ze een emotionele binding mee had. Ze vond het voorwerp jaren later op een rommelmarkt. Voor twee euro had ze het trommeltje weer terug.

Sometimes you lose, sometimes you win!