Arnoud ter Bruggen (30) verruilt Raptim Coevorden voor DSC '65: ‘Ik kan werk en privé steeds moeilijker combineren met voetbal’

Arnoud ter Bruggen heeft een groot Raptim-hart, maar toen de 30-jarige inwoner van Dalerveen alles op een rijtje ging zetten won het verstand van de eerzucht.

,,Werk en privé is voor mij steeds moeilijker te combineren met voetbal. Dat is de reden dat ik in sportief opzicht een stapje terug doe”, zegt de centrale middenvelder.

Lastige afweging

Ter Bruggen, in het dagelijks leven werkzaam is als bedrijfsleider bij Elektro-Installatietechniek Emmen, draagt komend seizoen de clubkleuren van zondag 4e klasser DSC ’65. In feite een logische keuze, want sportpark De Hoop in Dalerveen ligt op een steenworp afstand van zijn huis.

,,Het is echter wel degelijk een lastige afweging geweest, want ik had met Raptim graag het karwei willen afmaken. Ik doel dan op de promotie naar de 2e klasse. Daar had ik mijn zinnen helemaal op gezet, maar door de harde stop van het voorbije voetbalseizoen bleek dat helaas niet mogelijk. Er nog een jaar aan vastknopen was een optie, maar qua intensiteit niet realistisch.”

‘Als je wilt slagen, draait het allemaal om mentaliteit’

Als jong broekie van zestien jaar speelde Arnoud ter Bruggen al regelmatig mee in de hoofdmacht van Raptim. Binnen de huidige selectie van de Coevorder 3e klasser was hij inmiddels één van de oudere spelers. Als routinier heeft Ter Bruggen gezien hoe het moet én hoe het niet moet. Hij legde zichzelf discipline op en wilde met zijn jeugdig team binnen de mogelijkheden het maximale resultaat bereiken.

„Als je wilt slagen, draait het allemaal om mentaliteit. Ik probeerde vooral te stimuleren door het goede voorbeeld te geven. Had vooral een coachende rol en zette binnen het veld de lijnen uit.” Hij creëerde als centrale middenvelder graag kansen en als de aanvallers ze soms onbenut lieten, dan deed hij het gewoon zelf. „Ik pikte af en toe gelukkig wel een doelpuntje mee.”’

‘Ook DSC ’65 is een echte familieclub’

Arnoud ter Bruggen heeft de gehele jeugdopleiding bij Raptim doorlopen en werd gezien zijn talent al op jonge leeftijd voor de Drentse selectie (11/12-jaar) geselecteerd. Ondanks zijn liefde voor Raptim, maakte hij zes seizoenen geleden al een tijdelijke overstap naar DSC ’65.

,,Dat had te maken met het feit dat mijn vrouw en ik besloten een huis in Dalerveen te kopen. Bovendien speelden een aantal vrienden in de hoofdmacht van DSC ’65. Na twee seizoenen heb ik toch weer de keuze voor Raptim gemaakt, simpelweg omdat ik graag weer op een hoger niveau wilde voetballen. Ik kan terugblikken op een bijzonder mooie periode bij Raptim en zal de sfeer op Klinkenvlier zeker gaan missen. Ik krijg er zeker iets moois voor terug, want ook DSC ’65 is een echte familieclub.”