Groen licht voor Magisch Drenthe Tour die dit jaar de grens overgaat (en mondkapje is verplicht)

Wie al jaren met de Magisch Drenthe Tour in de zomer op avontuur in eigen regio gaat, hoeft de regionale busreis dit jaar niet aan zich voorbij te laten gaan.

De elfde editie vindt plaats op de donderdagen 23 en 30 juli, 6, 13, 20 en 27 augustus en 3, 10, 17 en 24 september.

Dit jaar staat het grensgebied centraal, waarbij de bus koers zet naar onder meer Zuidbarge, Klazienaveen, Ter Apel en vervolgens de grens over naar Rütenbrock, Twist en Neugnadenfeld.

Neugnadenfeld

Neugnadenfeld ontstond in 1946 in het voormalige ziekenhuis van Kamp Alexisdorf. Het kamp werd toen gebruikt om vluchtelingen uit Polen en Oekraïne op te vangen. Zij waren allemaal lid van de Hernhutter Broedergemeenschap. De meesten van hen kwamen uit het dorp Gnadenfeld (nu Pawłowiczki) in Polen. Daaraan ontleent het Duitse dorp haar naam.

De tour vertrekt steeds vanaf de parkeerplaats bij zwembad De Swaneburg op sportpark De Pampert in Coevorden om 13.00 uur. Rond 17.15 uur is de reis in Coevorden ten einde.

Mondkapje verplicht

Reizigers dienen vooraf een gezondheidsverklaring in te vullen en iedere deelnemer moet in de bus en tijdens het in- en uitstappen een mondkapje dragen.