Emmer honkballers lopen blauwtje in Zwolle tegen Blue Hawks

Het eerste herenteam van honkbalvereniging Bedrocks uit Emmen is zondag in Zwolle ongelukkig aan de plotse competitie begonnen.

Met Marijn Krol op de heuvel starten de Emmer mannen goed in de verdediging en aanvankelijk ging het aan slag ook goed, waardoor Bedrocks na de eerste twee innings op voorsprong kwam. Krol verloor zijn controle als werper en werd vervangen door de wat minder ervaren Julian Zoeteman, die echter ook zijn grip op de slagkracht van de Blue Hawks verloor.

Ook de volgende werpers hadden moeite de slagzone te vinden, waardoor de Hawks leken te gaan ‘leunen’ om zodoende op vier wijd het honk te bereiken. De van heren twee over gekomen Bart-Jan van der Toom werd nog ingezet op de heuvel om de Zwolse slagmannen te stoppen, maar het was te laat om een nederlaag te ontlopen, ondanks dat het Emmer team in de laatste slagbeurt nog schrap zette.

Lichtpunten in de wedstrijd waren een 2-honkslag door Bart-Jan van de Toom, een fraaie 3-honkslag van Julian Zoeteman en twee vangballen door linksvelder Kilian Alderlieste.

Met een 9-12 eindstand was het een teleurstellende eerste wedstrijd van het seizoen en de laatste voor de zomerstop.