Vos-locatie Stadskanaal gaat tegen de vlakte

Wie zich nu nog ergert aan de vervallen ‘Vos-locatie’ aan de Hoofdstraat in Stadskanaal, kan binnenkort zijn hart ophalen: de rotte kies wordt getrokken en gesaneerd.

De gemeente Stadskanaal heeft een deel van het perceel gekocht en de afspraak met Over Vastgoed, de eigenaar van het pand, gemaakt dat de locatie tegen de vlakte gaat. De koop van de gronden gaat de gemeente 280.000 euro kosten, daar komt nog een bedrag van 38.500 euro overheen om het exploitatietekort van de vastgoedhandelaar te compenseren. Het geld komt uit de pot centrumvernieuwing en was al gereserveerd voor dit soort opkopen.

Bouwval wordt openbare ruimte

Over Vastgoed behoudt een deel van de grond en kan het compensatiegeld gebruiken om de locatie opnieuw te ontwikkelen tot iets wat binnen de plannen voor het vernieuwen van het centrum past. Onder die plannen viel het wegwerken van het overtollige winkeloppervlak. Met de sloopt van het pand wordt daar bovendien aan bijgedragen: er verdwijnt 641 vierkante meter winkeloppervlak en zonder het vervallen pand, zal de straat een stuk beter ogen.

De gemeente gaat de gronden die het heeft gekocht inrichten als openbare ruimte. Wethouder Goedhart Borgesius: “We zijn blij dat we overeenstemming hebben met Over Vastgoed over deze ‘rotte kies’ in het centrum van Stadskanaal. Het slopen van deze panden betekent een kwalitatieve ruimtelijke verbetering voor het winkelgebied.”