Dorpshuis Valthe: de paden op, de lanen in (na sluiting vanwege corona)

Normaal gesproken is het dorpshuis in Valthe in de zomer dicht. Dit keer niet. Om de ‘coronaverliezen’ goed te maken zijn er de komende weken extra activiteiten.

Het dorpshuis in Valthe is eigendom van een stichting en heeft vier medewerkers in vaste dienst. ,,Half maart moesten we de deuren sluiten en we konden pas begin juli weer open. Voor ons was dat heel beroerd, want we liepen hierdoor inkomsten mis terwijl de vaste lasten gewoon doorgingen’’, zegt vice-voorzitter Geert Warrink.

Voor mensen uit de streek en vakantiegangers

Het bestuur besloot om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Er werd een zomerprogramma in elkaar gezet, met fiets- en wandeltochten en een koffietafelarrangement. Vertrekplaats en eindbestemming: het dorpshuis in Valthe. ,,Voor vertrek krijgen de deelnemers koffie met vers appelgebak, na terugkomst is er een lunch in de vorm van een uitgebreide Drentse koffietafel’’, verduidelijkt Warrink.

Er kan gekozen worden uit een 8 kilometer lange wandeling met een gids en vrije routes van 4,8,10 en 11 kilometer. De fietsroute is 29 kilometer lang. Volwassenen betalen 24,95 euro, kinderen tot en met 12 jaar 12,50 euro. ,,We bieden dit aan op elke dinsdag, woensdag en donderdag in de periode tussen 14 juli en 22 augustus. Onze doelgroep bestaat uit mensen uit de streek en de vakantiegangers. We gaan de komende tijd met flyers op bezoek bij campings en B&B’s.’’