Emmen krijgt helpdesk voor bedrijven met tijdelijke personeelsproblemen: 'Ondernemers bellen liever niet met het UWV'

Bedrijven in de regio Emmen met tijdelijk teveel of te weinig personeel, kunnen voortaan een beroep doen op een speciale helpdesk van Ondernemend Emmen en het UWV.

Doel is om bedrijven die aankloppen bij ondernemersorganisatie Ondernemend Emmen of het UWV binnen 24 uur behulpzame antwoorden te geven, dan wel actie te ondernemen.

‘Ondernemers zien er tegenop te bellen met het UWV’

,,Hoe ga je als werkgever om met tekorten of overschotten? Wat zijn de juiste wegen te bewandelen? Dat zijn vragen waar bedrijven mee zitten”, zegt directeur Herman Idema van Ondernemend Emmen. ,,Je ziet dat ondernemers er tegenop zien te bellen met het UWV. ‘Want bij wie moet ik zijn, krijgt ik wel snel een reactie en heb ik daar wat aan?’. Daarom hebben we voor bedrijven rechtstreekse contactpersonen beschikbaar.”

Begeleiding naar ander werk

De samenwerking is er ook op gericht om personeelsleden die teveel worden in een bedrijf, door tijdige acties van werkgever en UWV zoveel mogelijk direct naar ander werk kunnen worden begeleid. ,,Zodat ze niet in een uitkering terechtkomen. Wanneer we dat kunnen realiseren, hebben we een doel bereikt”, stelt Idema.