Na 'De Nachtwacht van Emmen' volgen mogelijk 36 zelfportretten van Vincent van Gogh

Het project ‘De Nachtwacht van Emmen’ krijgt mogelijk begin volgend jaar een vervolg.

Bij de Nachtwacht werken ruim zeventig vrijwilligers in het Savannegebouw in het Rensenpark aan een exacte replica van het wereldberoemde schilderij van Rembrandt. Dezelfde kunstenaarsgroep gaat vanaf begin volgend jaar 36 zelfportretten van Vincent van Gogh naschilderen.

Dat meldt initiatiefnemer Harrie Visser en tevens voorzitter van stichting De Nachtwacht van Emmen.

‘We willen in januari starten’

,,We willen, mits het financieel haalbaar is, in januari 2021 van start gaan met het nieuwe project in het Savannegebouw. Het is de bedoeling dat de 36 zelfportretten van Van Gogh op ware grootte worden nageschilderd, zodat ze dan bij elkaar in Emmen te zien zijn.”

Volgens Visser kwam het idee om iets met Van Gogh te doen vanuit de gemeente. Langs de Vaart in Nieuw-Amsterdam/Veenoord staat het Van Gogh huis, waar de schilder in het najaar van 1883 enkele maanden verbleef. ,,Bovendien bestaat het Van Gogh Museum in Amsterdam in 2021 vijftig jaar.”

Nachtwacht moet eind dit jaar af zijn

De Nachtwacht van Emmen startte eind 2018. Sindsdien werken 72 vrijwilligers aan de replica van het schilderij van Rembrandt. In grote lijnen is het schilderij afgerond, er wordt momenteel aan de details gewerkt.

Volgens Visser moet de Nachtwacht van Emmen tegen het einde van het jaar af zijn. ,,Tot nu toe hebben ruim 38.000 mensen een kijkje genomen.”

Belangstellenden zijn welkom op donderdag tot en met zaterdag en op koopzondag tussen 13.00 en 17.00 uur.