Emmen beleeft eerste Vlindermarkt in coronatijd

Het centrum van Emmen was dinsdag het decor van de eerste Vlindermarkt in coronatijd. In verband met de 1,5 meter-regel moesten de kramen op ruime afstand van elkaar staan. Desondanks kijken de gemeente Emmen en organisatiebureau Vitalis tevreden terug op de eerste editie.

De Vlindermarkten, een combinatie van rommelmarkt en braderie, worden sinds jaar en dag elke zomer gehouden op acht dinsdagen. De standhouders waren deze keer in minder groten getale gekomen dan normaal. Maar dat is ook wel logisch, zegt Steffan Hake, eigenaar van organisatiebureau Vitalis.

,,Wij kregen pas woensdag echt akkoord van de gemeente. Hier staan nu alleen marktkooplui die in de periode van januari tot maart hebben gereserveerd en een paar extra van afgelopen week.’’ Verschil met normaal was de ruimere opzet, het verplichte reserveren voor de rommelmarkt en het ontbreken van acts zoals straattheater.

De eerste Vlindermarkt was het eerste evenement in Drenthe sinds de versoepeling van de coronamaatregelen. Woordvoerster Anita Klingenberg van de gemeente Emmen: ,,We kijken tevreden terug. Het was gezellig druk. Alleen op een paar plekken, vooral bij de HEMA, moeten de kramen nog wat verder uit elkaar. Dat gaat volgende week gebeuren en dan bekijken we het opnieuw.’’