Coop toont begrip voor blokkade boeren

Supermarktketen Coop heeft begrip voor de acties van de boeren, die zondagavond en -nacht ook het distributiecentrum van de keten in Gieten blokkeerden met hun trekkers.

Hoewel het merendeel van de actievoerders rond middernacht naar huis ging, bleven de in- en uitgangen geblokkeerd door zo’n twintig tractoren. Boeren wilden de vrachtwagens tegenhouden die om kwart over twee vannacht zouden vertrekken om supermarkten in het land te gaan bevoorraden. Pas rond halfvijf ‘s ochtends was de blokkade afgelopen.

,,De schade is beperkt gebleven’’, laat woordvoerder Mariëlle Witjes van het concern weten. ,,Een enkele winkel heeft door de blokkade de levering van vandaag iets later ontvangen dan gebruikelijk.’’

Ondanks de overlast is Coop niet ontstemd over de actie. ,,Wij begrijpen de zorgen van de Nederlandse boeren. Supermarkten en boeren streven hetzelfde doel na: elke dag lekker, gezond en duurzaam voedsel voor iedereen in Nederland’’, schrijft Witjes.

De blokkade van het distributiecentrum kwam voor Coop niet als een verrassing. ,,Nadat we vrijdagavond bericht kregen van de blokkade bij het distributiecentrum van Jumbo in Beilen waren we wel extra alert op een eventuele blokkade bij onze distributiecentra. Maar op dit soort blokkades is het lastig voorbereidingen te treffen.’’