Techniekstudenten Drenthe College tekenen diploma op de middenstip van FC Emmen

Zeker 165 techniekstudenten zetten woensdagavond hun handtekening onder hun diploma op een speciale plek: de middenstip van voetbalstadion De Oude Meerdijk in Emmen.

Dat gebeurt tussen 19.00 en 22.00 uur onder toeziend oog van familie, vrienden en docenten, maar ook van burgemeester Eric van Oosterhout, algemeen directeur Jan Zwiers van FC Emmen en Arwin Nimis, voorzitter College van Bestuur Drenthe College. Niet eerder hebben mbo-studenten hun diploma ontvangen in het stadion van FC Emmen.

Hoe gaat de uitreiking in zijn werk?

Studenten en genodigden komen op verschillende tijden aan bij het stadion. Zij worden begeleid naar het juiste parkeervak en de ingang. Iedere student mag twee gasten meenemen, zij nemen plaats op de hoofdtribune. Deze tribune in verdeeld in meerdere vakken, zodat de anderhalve meter afstand gewaarborgd wordt. Studenten betreden vervolgens in kleine groepjes het veld en tekenen hun diploma.

Wie krijgt zijn diploma?

De gediplomeerden hebben een techniekopleiding gevolgd bij Drenthe College in Emmen op verschillende niveaus. Dit verschilt van een opleiding in de ICT, Werktuigbouwkunde, Procestechniek, Elektrotechniek tot aan Bouwkunde