Landelijke top beachvolleybal speelt op Beachpark Emmen

Het Beachpark aan de Meerdijk in Emmen stond de afgelopen week in het teken van clinics en toernooien, waarbij zaterdag het 3e divisie beachvolleybaltoernooi als onderdeel van de Nationale Beach competitie (NBC) de kers op de taart was.

Zo waren beachvolleyballers Christaan Varenhorst en Madelein Meppelink afgelopen donderdag even terug bij hun oude club Emmen ‘95. Op het Beachpark aan de Meerdijk gaven zij clinics aan jeugdleden van de volleybalvereniging die 25 jaar bestaat.

Ruim 60 jeugdleden genoten van de beachvolleybalinstructies en de fotomomenten met de beide olympiërs. Ook werden natuurlijk de nodige handtekeningen verzameld. ’s Avonds sloot Emmen ’95 het seizoen af met een onderling toernooi. Maar liefst 27 teams streden om de sportieve eer.

Eerder die week kregen leerlingen van groep 8 van basisschool Kristalla uit Emmerhout beachvolleyballessen van trainers en spelers van Emmen ’95.

Vanwege de coronamaatregelen trainden vanaf begin mei de volleyballers van Emmen ’95 en de handballers van SVBO op het park en was er dagelijks reuring op de beachvelden.

Één van de acht locaties van de landelijke competitie

Het slotakkoord vorige week was op zaterdag voor het 3e divisie beachvolleybaltoernooi als onderdeel van de Nationale Beach competitie (NBC). Emmen is door de nationale volleybalbond Nevobo gevraagd om als één van de acht locaties te functioneren waar de landelijke competitie start.

Er deden zowel bij de vrouwen als bij de mannen twaalf teams uit heel Nederland mee. In afwisseling van zon en regenbuien verliep het toernooi voorspoedig en konden de winnaars even na vijf uur in de middag gehuldigd worden. Helaas vielen de regionale vertegenwoordigers met 4e, 5e en 6e plaatsen net buiten de prijzen.

Uitslagen vrouwen

1e plaats: Amy Favre en Carmen Haak uit Bedum

2e plaats: Eline Heikamp en Marrit Wiersma uit Groningen

3e plaats: Floor Hogenhout en Carlin Radstake uit Apeldoorn

Uitslagen mannen

1e plaats: Ilja van der PIjl en Bram Zijl uit Apeldoorn

2e plaats: Gert-Jan Dikken en Gijs Dikken uit Monster

3e plaats: Nathan Joel van den Berg en Yarick Poiez uit Vledder