Zomer-orgelconcerten in de Grote Kerk

Een reeks zomer-orgelconcerten start zaterdag 18 juli in de Grote Kerk in Emmen. Zes weken lang is op zaterdagmiddag om 15.00 uur een orgelconcert bij te wonen.

Op 18 juli bijt Wietse Meinardi uit Assen het spits af. Een deel van zijn programma staat in het teken van 75 jaar vrijheid. Zo speelt Meinardi onder andere ‘Variaties over het Wilhelmus’ ontstaan in 2013 en onlangs uitgegeven bij Boeijenga. Daarnaast is het stuk ‘Yehuda Hamakabi’ te horen, geschreven door componist Polak die orgelmuziek componeerde, gebaseerd op Joodse muziek. Het lied ‘Merck toch hoe sterck’ werd in 1626 gepubliceerd. Cor Kee schreef rond 1925 originele variaties over deze melodie. Het is daarmee een vroeg werk van Kee die later ook in veel modernere stijlen heeft geschreven. Naast deze drie Nederlandse werken vermeldt het programma twee werken van Johann Sebastian Bach en Georg Frederic Handel.

In verband met coronamaatregelen is er een beperkt aantal plaatsen in de Grote Kerk. Kaarten dienen van te voren gereserveerd en betaald te worden via www.grotekerkcultureel.nl. Er is geen kaartverkoop in de kerk. Tijdens de orgelconcerten is de tentoonstelling in de kerk niet te bezichtigen.