Groep 8 gaat meester Peter missen

Groep 8 van De Banier in Zwartemeer heeft gisteren afscheid genomen van de basisschool en van meester Peter van der Weide. Deze groep van 32 leerlingen heeft drie schooljaren les gehad van meester Peter en na de fusie met de Proam kwamen er in het laatste jaar nog twee leerlingen bij.

Peter had soms een alternatieve manier van lesgeven, waardoor hij de kinderen geïnteresseerd kon houden. Zo had hij bijvoorbeeld een bank opgezet waarin iedere leerling een functie kreeg, zoals kascontroleur of directeur. Ze hadden allemaal een eigen envelop met geld. Dat geld verdienden ze door klusjes te doen en konden ze bijvoorbeeld uitgeven op leuke middagen aan lekkers. Door het jaar heen hebben ze meerdere leuke middagen gehad. Ook die middagen hadden de kinderen zelf verdiend met een soort puntensysteem.

Spontane acties

Het kwam regelmatig voor dat Peter spontane acties bedacht. Zo ging de hele klas in september 2018 op de fiets naar het Bargerveen om een glimp van Koning Willem Alexander op te vangen, die de Schaapskooi kwam openen. En dat lukte. De klas kwam zelfs op televisie voorbij. Door het coronavirus ging, zoals op veel scholen, de eindmusical of -film niet door, maar de latste weken waren alsnog geweldig voor groep 8, mede dankzij juf Renate.

De leerlingen zeggen dat bij meester Peter veel kon en dat je het ook echt bont had gemaakt als je straf kreeg. Ze gunnen alle kinderen een meester Peter en willen hem via deze weg in het zonnetje zetten.