Emmen heeft nieuw online jongerenplatform: Jong Emmen

Met het uitdelen van beschuiten met muisjes hebben is deze week de website www.jong.emmen.nl gepresenteerd: het platform waar jongeren in de gemeente Emmen kunnen meepraten over onderwerpen die jeugd en jongeren in de gemeente aangaan.

,,Ik ga altijd graag in gesprek met jongeren die zelf ideeën hebben voor hun buurt of wijk”, zegt wethouder Robert Kleine. ,,In het afgelopen jaar kreeg ik bezoek van een groepje jongeren uit Angelslo die graag een eigen plek willen. Dat ga ik niet zomaar voor hen regelen, maar samen kunnen we er wel werk van maken. En in dit geval is dat gelukt: na de zomer krijgen de jongeren een eigen plek in het wijkcentrum.”

Van kinderraad tot JAR

Jong Emmen is van alle leeftijden. Zo bevat de website ook informatie over de kinderraden in Zwartemeer, Angelslo en Emmer-Compascuum, het jongerenwerk in Klazienaveen en De Monden, Jong Angelslo, Jong Emmerhout, de buurtsportcoaches en de Jongeren Advies Raad (JAR), het adviesorgaan van de gemeente dat momenteel een doorstart maakt.

Goed idee?

Jong Emmen en wethouder Kleine nodigen alle jongeren uit om te reageren op de site via jong@emmen.nl. ,,Laat weten wat je leuk vindt in Emmen of wat je juist graag wilt veranderen. Samen kunnen we in gesprek en aan de slag met jullie ideeën.”